Neuro-Energetische Kinesiologie

Neuro-Energetische Kinesiologie (NEK) is een toegepaste vorm van kinesiologie of bewegingsleer. De techniek werd ontwikkeld door de Australiër Hugo Tobar. Hij combineert in deze techniek de spirituele oosterse kennis van energiebanen en energiecentra met westerse wetenschap waarbij onder meer fysiologie, psychologie en neurologie aan bod komen.

Mits een degelijke jarenlange opleiding beschikt de neuro-energetische kinesioloog dan ook over de nodige kennis van anatomie, cellulaire en menselijke fysiologie, hormonenwerking, neurowetenschap en psychologie. Weliswaar uitsluitend vanuit het oogpunt van de invloed van stress en emoties op het brein en het lichaam.

Stress verminderen door Stress-Release

Je lichaam vertelt het verhaal dat schuilgaat achter zowel je fysieke en mentale klachten als je emotionele gewaarwordingen. Via diverse combinaties van acupunctuurpunten en universele vingerzettingen (vingermodes)  krijgt de kinesioloog toegang tot stress in alle weefsels en cellen, emotionele wegen en energetische structuren. Door de vingers op de juiste acupunctuurpunten van het lichaam te zetten, streeft de kinesioloog ernaar het lichaam en het brein te ‘ont-stressen’. Letterlijk en figuurlijk de druk van de ketel te halen dus. 

Alle cellen, organen, spieren, ligamenten …in ons lichaam hebben hun eigen functioneringswijze. Je zou kunnen zeggen dat Stress het vastlopen van deze functionering teweeg brengt. Dit kan te wijten zijn aan hedendaagse stress maar ook aan herinneringen, onverwerkte emoties en patronen. De methode Neuro-energetische Kinesiologie maakt deze stress vrij.

Doel: bewust voor verandering kiézen

Met stress op en in je lijf kan je niet functioneren en niet helder denken. Stressvrij zijn is een vereiste om verandering te kunnen brengen in je leven. De verbindingen die je brein heeft gevormd tussen je psychologische en lichamelijke gewoontes zijn door de jaren heen enorm sterk geworden. En zorgen ervoor dat je niet zo makkelijk je bestaande patronen kan doorbreken. Emoties en herinneringen bezorgen je stress en remmen je af om wat je ‘wil’ doen ook effectief te doén. Stress-Release laat de stoom af van je lichaam en je geest. Zo kan je je bewust worden van bepaalde patronen, naar jezelf en je gedrag kijken en vooral: weer keuzes maken.

Stress- Release kan aanvullend zijn bij de behandeling Esoterische Healing of kan er naar keuze mee gepaard gaan.