Ontstaan Flower of Life

De Flower of Life of de Levensbloem is de naam die gegeven wordt aan een geometrische figuur die bestaat uit 7 of meer gelijkmatig verdeelde en overlappende cirkels. Het resultaat is een intrigerend bloemachtig patroon dat bijna in alle grote religies over de hele wereld terug te vinden is. Vele spirituele en mystieke geometrische figuren zijn ontleend aan of afgeleid van het patroon van de Flower of Life. De heilige Tree of Life in de Kabbalah bijvoorbeeld. Of Leonardo da Vinci’s gulden snede. Het symbool zou meer dan 6000 jaar oud zijn en zou levensbelangrijke informatie bevatten over de geheimen van het universum en alle levende wezens. Het zou al het leven in zich dragen: moleculen en atomen, planeten en sterrenstelsels, ruimte en tijd.

Wat betekent deze Flower of Life voor mij persoonlijk?

Mijn eerste kennismaking met dit fascinerende symbool was via een gouden medaillon in de vorm van de Flower of Life. Een lerares van mij, waar ik reading healing bij volgde, droeg dit juweel rond haar hals. Het intrigeerde mij enorm. ‘Ooit zou ook ik zo’n medaillon aanschaffen’. Al wist ik niet waarom.

Drie jaar later kreeg ik dit medaillon in een zilveren uitvoering cadeau van iemand die mij nauwelijks kende. Het belandde totaal onverwacht in mijn brievenbus . De avond voordien had ik nog op internet ernaar gezocht en mijn verlangen ernaar geuit tegenover een kennis van me.

De persoon die het juweeltje voor me kocht en de kennis kenden elkaar niet.

Bij het geschenk zat een briefje met de tekst: ‘Toen ik dit symbool zag, dacht ik aan jou.”

Ik wist toen nog helemaal niet waar ik vandaag mee bezig zou zijn. Maar het symbool staat voor Genesis, de schepping … En het is het begin geweest van alles. Ook voor mij. Want ik beloofde mezelf en het universum om het symbool te gebruiken in mijn leven en in mijn werk.