Wie is Fabienne Paepe?

Wat bracht mij op de weg naar healing?

 

Als klein meisje voelde ik mij blij en vol vreugde wanneer ik in de natuur was.
Uren kon ik genieten van bloemen, het bos, getjilp van de vogels en de onmetelijke reikwijdte van een sterrenhemel. Ik fantaseerde dat ik de wereld afreisde naar onontgonnen  natuurgebieden en het avontuur vond op de grootsheid van onze aarde.

Vanaf de lagere school verdween het vrije en blije gevoel. De school ervaarde ik niet als een leerplaats maar als een soort gemeenschap waar je je moest houden aan regeltjes. Rond mijn 9e hervond ik een bevrijding in het lezen van boeken, mijn zin naar avontuur bestond dan uit de verhalen uit romans en detective verhalen. Vriendjes had ik niet zoveel, ik vond ze eerder raar en stond van op een afstand te kijken wat ze deden maar ik kon mij er niet mee verbinden. Later in mijn tienerjaren begon ik ze te imiteren. Hun manier van kleden, van schrijven, hoe ze in de omgang waren met anderen, soms zelfs hun manier van praten, hun manier van interactie met anderen. Steeds kwam ik terug op het punt dat dit niet klopte in mijn gevoel, maar daar stopte het ook bij.  Tenslotte had ik nog steeds mijn boeken in mijn leven.

Op mijn 15e leerde ik Peter kennen en op mijn 22 ste huwde ik en stond volledig in mijn rol als goede huisvrouw, voorbeeldige echtgenote en zorgende moeder. Toen mijn huwelijk aan een einde kwam besefte ik pas hoe ik mij leven liet leiden door wat in de maatschappij als normaal werd aangezien. Nog steeds was ik vergeten wie ik werkelijk was of waar ik vreugde van kreeg.

Deze verschuiving in mijn leven bracht me naar het punt dat ik volledig op mezelf terug viel met 2 kleine kinderen die zo goed als fulltime bij me waren.
Nu 18 jaar verder kan ik zeggen dat de mooiste en moeilijkste tijd van mijn leven plaats vond door deze gebeurtenis.
De eerste jaren na de scheiding cijferde ik me nog meer weg door volledig ten dienste te staan van mijn kinderen, een werk uit te oefenen die te belastend was en een ontzettende druk te leggen op mezelf door zowel de rol van man, vader en als moeder uit te voeren.
Op gebied van relaties zocht ik naar een surrogaat man en vaderfiguur en liet ook daar weer mijn leven bepalen. Mijn lichaam en mijn geest waren totaal uit verbinding en grenzen werden overschreden, jaren duurde het om dit helemaal door te krijgen.

Meer en meer kwam dit aan het licht door het  “toeval” in aanraking te komen met yoga en meditatie.

Door mijn lichaam meer te voelen en connectie te leren maken met mijn diepste zelf kwam een langzame doch diepe transformatie tot stand.
Op hoog tempo kwam ik terug in connectie met de natuur, hervond ik mijn levensvreugde, begon ik cursussen te volgen in zelfontplooiing, ademhaling, healingstechnieken.
Het voelde net alsof ik tijd had in te halen. Meer en meer leerde ik mezelf kennen door in diepe processen te zakken, mijn gedrag te analyseren, te studeren en door in bepaalde relatievormen meer inzicht te krijgen in diverse vormen van verslavingen die door bepaalde gedragspatronen en ingeprente overtuigingen vroeger steeds de overhand kregen.

Sedert mijn kinderjaren was ik een emo-eter en nogal aan suiker verslaafd. Letterlijk hield ik mij zoet en stilletjes.
Nog steeds vind ik mijn vreugde in de verdieping naar mezelf, het herkennen en het leven leren te leven van wie ik voel dat ik ben.

Mijn verdieping in verschillende healingstechnieken en het zelf doorworstelen, want zo is het soms, van mijn processen vormen de fundering van mijn werk als begeleider voor mensen die een soortgelijke zoektocht ondergaan om bij zichzelf terecht komen.

Als mensen bij mij komen dan neem ik de tijd om te luisteren naar hun worstelingen, voer ik een healing uit waardoor een diepere connectie mogelijk wordt met hun kern.
Maandelijks geef ik thuis een volle maansmeditatie met bijhorend ritueel om nog meer in de verdieping te gaan.
Organiseer ik een samenkomst Morya-avond om met medereizigers inzicht te krijgen en antwoorden over het leven te stellen.

Opleidingen en inwijdingen

 • Merkabah (2014 – 2015 ) door Véronique Vanmoortel
  Opleiding in de Merkabahmeditatie en de antieke mysteriën. Gebaseerd op de eigen evaringen van de lesgeefster en de door haar gevolgde workshops bij Drunvanlo Melchizedek.
 • Esoterische Healing (2014 – 2016) door Jan Gyselinck
  Driejarige opleiding gebaseerd op de inspiratie van the University of the Seven Rays, Angel Therapy (Doreen Virtue), het Arthur Findlay College, de Lucis Trust (Alice Bailey) en de Theosophical University (H.P. Blavatsky).
 • Triangels of Light (2009) door Hugo Tobar
 • Neuro-Energetische Kinesiologie (2007 – 2011) door Hugo Tobar
 • http://www.nkinstitute.com/
  Cellulaire en menselijke fysiologie, hormonen en neurotransmitters, leren en geheugenbalancering, unieke formattering van Chakra’s en Nadi’s, emotionele wegen, …​
 • Stoelmassage (2006 – 2007) door Nick Verhulst
 • Terra Mai of Golden Age Reiki in 1ste en 2de graad (2006) door Véronique Vanmoortel
  Universele levensenergie
 • Aura chakra reading healing (2004 – 2006) door Veronique Vanmoortel
  Tweejarige opleiding waar gewerkt wordt met opbouwende zielsprogrammaties, creatieve visualisaties, lichtmeditaties, channeling van je essentie, contemplatieve sanskrietmantra’s, pranahealing, prana-ademhaling, aura’s en chakra’s, communicatie met het celgeheugen, …